el cargol

Magazín del Penedès

El poeta penedesenc Santi Borrell presentarà el llibre Mar da Morte a Sant Sadurní

Sant Sadurní acollirà la presentació del llibre Mar da Morte, del poeta penedesenc Santi Borrell Giró, el proper dijous 30 de novembre, a les 20h, a la Biblioteca Ramon Bosch d'Anoia. L’acte anirà a càrrec de l’autor, i  de l’Anna Ruiz Mestres,  professora de literatura catalana i crítica literària, i comptarà amb col·laboracions artístiques i poètiques.

Mar da Morte és un collage poètic, un llibre fragmentat amb gèneres literaris, periodisme, història, assaig i crítica política... És una edició en català amb traducció al gallec d'Amauta Castro.

Segons Borrell, “el poemari és un cant a l’ecologia, un cant al medi ambient, a la bellesa del mar i de la terra, als valors humans de solidaritat i d’amor cap a la natura, tot a partir de la tragèdia ecològica del Prestige, el novembre del 2002, responsabilitat de l’Estat espanyol”. El recorregut temàtic del llibre destaca visualment i poètica, concebut d’una manera que ens convida a reflexionar sobre l’actualitat social i política actual.

Santi Borrell Giró és un poeta en llengua catalana, amb la publicació dels poemaris Els dies a les mans (2010), Fragments d'una pedra (2013) i actualment Mar da Morte (2017). Al 2016, es va editar el seu estudi La història del Cava (Publicacions de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia), que rebé el Premi al Millor Llibre d'Història de Vins a nivell mundial (Gourmand. Word Cookboo Awards& 2016).

Ha estat organitzador de diversos festivals de poesia (Kinzena Poetika, a Vilafranca del Penedès; i Festival de Poesia a les Caves, a Sant Sadurní d'Anoia). Ha promogut diversos llibres col·lectius: Poetes a la Xarxa (2010, Poemes i blogs), i Poesia a la Frontera - Antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana (2011, March Editor i Llibreria Serret).

0
0
0
s2smodern

Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí
Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí

Vilobí del Penedès oferirà un cicle de 3 concerts amb sopar a la fresca al restaurant La Taba. L’oferta constarà d’una proposta gastronòmica i cultural, propera i familiar amb una fusió de [ ... ]

Llegir més
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní

La Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya oferirà a partir del mes de setembre el segon club de lectura de novel·la. Les trobades es faran habitualment el segon divendres de cada mes de 17h a 1 [ ... ]

Llegir més
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia

Aquest divendres 13 de juliol la gira Després de tot de Manu Guix arriba a la Múnia. La gira promocional de l’últim disc de Manu Guix farà parada al municipi a les 11h a la plaça Nova d [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1005

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 13
Joan Crisòstom, Felip

Divendres dia 14
Crescenci, Eutimi, Ròsula

Dissabte dia 15
M.D. dels Dolors, Nicomedes

Diumenge dia 16
Corneli, Cebrià, Edita

Dilluns dia 17
Robert Bel·larmino, Coloma, Ariadna

Dimarts dia 18
Sofia, Irene, Ferriol

Dimecres dia 19
Gener, Maria de Cervelló