L’Ajuntament d’Olèrdola aprova congelar impostos i taxes

    En sessió telemàtica de ple celebrada dimarts, l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar inicialment les ordenances fiscals pel 2021 amb els vots a favor d’ApO, les abstencions de Marta Mestre, PSC-Units i ERC; i el vot en contra de JxO.

    Un dels principals continguts de l’acord és que no s’incrementa cap taxa ni impost municipal, tal i com assenyalava durant la sessió el mateix alcalde d’Olèrdola i regidor d’hisenda, Lucas Ramírez. Ramírez va exposar que les ordenances havien estat treballades amb tots els grups de l’Ajuntament i tenien la voluntat de preveure afectacions per la crisi de la Covid-19. Dos dels eixos de les modificacions són els d’incentivar l’ús d’energies verdes i promoure habitatge assequible.

    Bonificacions per promoure energies renovables i lloguer assequible

    Entre les modificacions en l’IBI, Ramírez posava l’accent en la tornada al 50% de bonificació per a famílies nombroses i les bonificacions introduïdes per propietaris que posin el seu habitatge en règim de lloguer a preu assequible. Les ordenances passen també a precisar que es bonifica el 50% de l’impost en cas d’instal·lar plaques fotovoltaiques i un 30% si són tèrmiques. En el cas de l’impost de construccions i obres la bonificació és del 50% per instal·lar plaques fotovoltaiques en habitatges i del 25 % en el cas d’indústries. Es bonificarà el 80% d’aquest impost en els propietaris que facin reformes en un habitatge que després es posi en règim de lloguer assequible. També es redueix un 50% la taxa als establiments per ocupació de la via pública amb terrasses.

    En la taxa de recollida de residus s’elimina el requisit de tenir 65 anys o més per accedir a la bonificació del 50% en cas de rendes baixes. Per rebre la bonificació del 25% d’aquesta taxa per ús continuat de la deixalleria, caldrà acreditar un mínim de 18 usos l’any i no 24. I la bonificació del 15% per fer autocompostage passa de nou a ser compatible amb l’obtenció de la bonificació per ús de les deixalleries. També es precisa que si es cobra la taxa de residus comercials no es cobrarà la taxa assimilable a residus domèstics per locals tancats.

    Rius - Mones


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    El Cargol 1.290

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dimecres dia 27
    Alexandre, Rupert, Lídia

    Dijous dia 28
    Guntram, Sixt, Doroteu

    Divendres dia 29
    Ciril, Eustaci, Beatriu

    Dissabte dia 30
    Pere Regalat, Quirí, Règul, Clímac

    Diumenge dia 31
    Benjamí, Amós

    Dilluns dia 1
    Venanci, Hug, Teodora

    Dimarts dia 2
    Francesc de Pàola, Maria Egipcíaca

    Dimecres dia 3
    Ricard, Maria, Nicetas

     

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com