el cargol

Magazín del Penedès

Societat

Vilafranca del Penedès acull el rodatge de la minisèrie de televisió "Vida Privada", ambientada a la Barcelona de 1929

A partir de la setmana vinent i al llarg d’aquest mes de maig, Vilafranca acollirà el rodatge de la minisèrie televisiva Vida Privada, adaptada per Coral Cruz i dirigida per Sílvia Munt. Basada en el clàssic de la literatura del mateix nom, obra de Josep Maria de Sagarra, és considerada una de les novel·les més representatives de la societat de finals dels anys 20.

L'obra esdevé un prodigi del "retrat humà" amb el qual Sagarra aconsegueix construir una representació crua però fidedigna d'una època de grans canvis determinants per l'aristocràcia catalana.

La minisèrie és una coproducció amb Televisió de Catalunya i es roda gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat.

Les escenes que es graven a Vilafranca se centren a la casa Miró (1905), joia del modernisme vilafranquí, situada a la rambla Nostra Senyora, 47, a la casa Serra i Corominas (1891), d’estil neoclàssic, situada a la plaça de l’Estació, 5, i als corralons de l’entorn de la basílica de Santa Maria.

Context històric

La història de Vida privada comprèn tres anys de vida dels protagonistes i un període clau en la història espanyola del s. XX. El relat comença en un any clau per la ciutat de Barcelona: 1929. L’any de l’Exposició Universal és un moment de gran opulència i malbaratament. Aquest apogeu especulatiu esdevé un pont directe cap a l’inici d’una època de decadència per a la ciutat comtal, però també per a la resta del món, derivada del famós crack del 29.

Des d’aleshores, es produiran grans canvis en molt poc temps: el declivi del règim de Primo de Rivera, el seu exili a França, la posterior “Dictadura blanda” i, finalment, la instauració de la República l’abril de 1931. Aquests radicals canvis socials i polítics afecten de manera determinant a l’aristocràcia catalana, classe social a la qual pertanyen els principals protagonsites de Vida privada.

La història de Vida privada

Entre el final de la Dictadura de Primo de Rivera i la Segona República es produeix la decadència total dels Lloberola, una família aristòcrata barcelonesa, completament arruïnada per la incapacitat del seu patriarca per adaptar-se als nous temps. El seu primogènit, Frederic, no aconseguirà mantenir el seu estatus, víctima d’aquesta mateixa debilitat heretada, però el seu fill menor, Guillem, lluitarà per tornar a la cúspide costi el que costi i sense cap mena d’escrúpols. La néta del Marqués de Lloberola, Maria Lluïsa, desafiarà l’ordre establert, convertint-se en la primera dona treballadora de la seva estirp.

Comentaris   

0 #2 El Cargol 03-05-2017 09:29
Bon dia Rosa,

Aquí tens les dades de contacte de la productora: el telèfon 93 451 25 60 i l'adreça electrònica . A veure si tens sort! ;-)
Citar
0 #1 Rosa 02-05-2017 15:53
Bona tarda, m'agradaria saber com puc contactar amb la productora per si necesiten extres, ja que ja ho vaig poguer fer quan van rodar habitaciones cerradas.
Gràcies i sañutacions
Citar

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

'El Cargol' sorteja un lot de productes i experiències amb motiu del Festival EVA
'El Cargol' sorteja un lot de productes i experiències amb motiu del Festival EVA

Del 2 a l'11 de juny, el Festival En Veu Alta (EVA) celebrarà al Penedès la seva 13a edició. Amb motiu d'aquest esdeveniment, El Cargol sortejarà un lot de productes i experiències per tal que  [ ... ]

Llegir més
La Pedals de Clip de Sant Martí Sarroca finalitza l'edició de 2017 amb èxit de participació
La Pedals de Clip de Sant Martí Sarroca finalitza l'edició de 2017 amb èxit de participació

Un total de 360 ciclistes van participar diumenge passat a les dues rutes cicloturistes, de 70 i 46 quilòmetres, de La Pedals de Clip 2017. Es tracta d’una marxa sense caràcter competitiu que es [ ... ]

Llegir més
S’obre convocatòria per formar part de l’orquestra dels Goigs de Sant Fèlix 2017
S’obre convocatòria per formar part de l’orquestra dels Goigs de Sant Fèlix 2017

Els Administradors de la Festa Major de Vilafranca 2017, el Servei de Cultura de l’Ajuntament vilafranquí i l’equip de direcció dels Goigs obren convocatòria per a músics i estudiants de mú [ ... ]

Llegir més
L'Ajuntament de Sant Sadurní i l'Acadèmia Tastavins Penedès signen un conveni de col·laboració
L'Ajuntament de Sant Sadurní i l'Acadèmia Tastavins Penedès signen un conveni de col·laboració

L'Ajuntament de Sant Sadurní i l'Acadèmia Tastavins Penedès van signar el passat divendres un conveni de col·laboració amb l'objectiu de promocionar i divulgar la Cultura del Vi i el cava en la [ ... ]

Llegir més
Nova sessió d'"Una nit amb els clàssics", amb el film i novel·la 'Breve encuentro'
Nova sessió d'

El film Breve encuentro, del realitzador britànic David Lean, basat en la peça teatral del mateix títol del dramaturg Noel Coward, protagonitzarà la sessió del cicle de literatura i cinema “U [ ... ]

Llegir més
La producció de la Flyhard "L’última nit del món", de Llàtzer Garcia, es representarà avui a Cal Bol...
La producció de la Flyhard

Avui a les 20.30h continua la programació professional de teatre a Cal Bolet amb L’última nit del món, de Llàtzer Garcia, un dels autors més reconeguts a casa nostra, i produïda per la Flyha [ ... ]

Llegir més

El Cargol 937

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Beda, Maria-Magdalena
Divendres dia 26
Felip Neri, Eleuteri, Zacaries
Dissabte dia 27
Agustí, Juli, Berenguer
Diumenge dia 28
Germà, Maria-Anna
Dilluns dia 29
Just
Dimarts dia 30
Ferran, Joana d’Arc, Emília
Dimecres dia 31
Peronella, Pasqual

El santoral de l'any>