el cargol

Magazín del Penedès

Societat

Vilafranca del Penedès acull el rodatge de la minisèrie de televisió "Vida Privada", ambientada a la Barcelona de 1929

A partir de la setmana vinent i al llarg d’aquest mes de maig, Vilafranca acollirà el rodatge de la minisèrie televisiva Vida Privada, adaptada per Coral Cruz i dirigida per Sílvia Munt. Basada en el clàssic de la literatura del mateix nom, obra de Josep Maria de Sagarra, és considerada una de les novel·les més representatives de la societat de finals dels anys 20.

L'obra esdevé un prodigi del "retrat humà" amb el qual Sagarra aconsegueix construir una representació crua però fidedigna d'una època de grans canvis determinants per l'aristocràcia catalana.

La minisèrie és una coproducció amb Televisió de Catalunya i es roda gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat.

Les escenes que es graven a Vilafranca se centren a la casa Miró (1905), joia del modernisme vilafranquí, situada a la rambla Nostra Senyora, 47, a la casa Serra i Corominas (1891), d’estil neoclàssic, situada a la plaça de l’Estació, 5, i als corralons de l’entorn de la basílica de Santa Maria.

Context històric

La història de Vida privada comprèn tres anys de vida dels protagonistes i un període clau en la història espanyola del s. XX. El relat comença en un any clau per la ciutat de Barcelona: 1929. L’any de l’Exposició Universal és un moment de gran opulència i malbaratament. Aquest apogeu especulatiu esdevé un pont directe cap a l’inici d’una època de decadència per a la ciutat comtal, però també per a la resta del món, derivada del famós crack del 29.

Des d’aleshores, es produiran grans canvis en molt poc temps: el declivi del règim de Primo de Rivera, el seu exili a França, la posterior “Dictadura blanda” i, finalment, la instauració de la República l’abril de 1931. Aquests radicals canvis socials i polítics afecten de manera determinant a l’aristocràcia catalana, classe social a la qual pertanyen els principals protagonsites de Vida privada.

La història de Vida privada

Entre el final de la Dictadura de Primo de Rivera i la Segona República es produeix la decadència total dels Lloberola, una família aristòcrata barcelonesa, completament arruïnada per la incapacitat del seu patriarca per adaptar-se als nous temps. El seu primogènit, Frederic, no aconseguirà mantenir el seu estatus, víctima d’aquesta mateixa debilitat heretada, però el seu fill menor, Guillem, lluitarà per tornar a la cúspide costi el que costi i sense cap mena d’escrúpols. La néta del Marqués de Lloberola, Maria Lluïsa, desafiarà l’ordre establert, convertint-se en la primera dona treballadora de la seva estirp.

Comentaris   

0 #2 El Cargol 03-05-2017 09:29
Bon dia Rosa,

Aquí tens les dades de contacte de la productora: el telèfon 93 451 25 60 i l'adreça electrònica . A veure si tens sort! ;-)
Citar
0 #1 Rosa 02-05-2017 15:53
Bona tarda, m'agradaria saber com puc contactar amb la productora per si necesiten extres, ja que ja ho vaig poguer fer quan van rodar habitaciones cerradas.
Gràcies i sañutacions
Citar

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

0
0
0
s2sdefault
Taller d’acordió diatònic i de gralla a l'Escola de Música de Sant Sadurní
Taller d’acordió diatònic i de gralla a l'Escola de Música de Sant Sadurní

Durant el curs 2017-2018 començarà un curs d'introducció a l'acordió diatònic l'Escola Municipal de Música de Sant Sadurní, que anirà a càrrec de Vanessa Carreras. Aquest se sumarà al cu [ ... ]

Llegir més
Taller de memòria “Teixir” per a persones majors de 65 anys
Taller de memòria “Teixir” per a persones majors de 65 anys

L’artista Anna Llimós Vidal dirigirà aquest dimarts, de 10 a 12h, el taller de memòria que va lligat a l’exposició de la seva obra “L’espai dins l’objecte”, que es podrà visitar a l [ ... ]

Llegir més
La Diputació signa un crèdit amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per més de 2,32 milions d'eu...
La Diputació signa un crèdit amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per més de 2,32 milions d'euros

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha signat aquest migdia un crèdit amb l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, per valor de 2.325.000 euros, dels quals 101.8 [ ... ]

Llegir més
Vilafranca acollirà avui un debat sobre el Pla Territorial del Penedès

Catalunya en Comú al Penedès organitza aquesta tarda a Vilafranca una sessió de debat al voltant del Pla Territorial del Penedès (PTP), emmarcada en una sèrie d’actes similars que està portant [ ... ]

Llegir més
Un centenar de persones van ballar Swing durant el Vijazz
Un centenar de persones van ballar Swing durant el Vijazz

El concert i la ballada realitzada per Jazz Club Vilafranca i Swing Vilafranca a l’espai Food&Jazz de la  Rambla de St. Francesc, el passat dissabte 8 de juliol dins del marc dels concerts i  [ ... ]

Llegir més
Èxit de participació en el Mannequin Challenge de l’Espirall
Èxit de participació en el Mannequin Challenge de l’Espirall

Des del programa Treball als Barris finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i dins el projecte de dinamització comunitària Espirall, Fem Barri,  [ ... ]

Llegir més

El Cargol 945

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 20
Elies, Pau, Margarida
Divendres dia 21
Llorenç, Daniel, Pràxedes
Dissabte dia 22
Maria-Magdalena, Teòfil
Diumenge dia 23
Brígida, Bernat, Maria, Gràcia
Dilluns dia 24
Víctor, Borís, Cristina
Dimarts dia 25
Jaume, Valentina
Dimecres dia 26
Joaquim, Anna

El santoral de l'any>