el cargol

Magazín del Penedès

Economia

La DO Cava va vendre 245,1 milions d'ampolles el 2016, un nou rècord històric

 
La DO Cava va vendre l'any passat 245,1 milions d'ampolles, un 0,42% més que el 2015, en el que suposa un nou màxim històric. Un volum de vendes que es va traduir en una facturació global de 1.079 milions d'euros, un 2,3% més. Les exportacions, que ja suposen dues terceres parts del total de les vendes, van créixer el 2016 un 1,10%. Tot i la caiguda de mercats clau com l'alemany (-14,1%) o l'anglès (-3,87%), la forta pujada de països com França (20,75%), el Japó (8,67%) i els Estats Units (7,65%), han assegurat que les vendes a tercers països hagin pujat un any més. Sobre el descens de vendes a Alemanya, que per primer cop s'ha vist superat per Bèlgica al capdavant dels països compradors, el president de la DO Cava, Pere Bonet, ha explicat que es justifica per la pujada de preus de Freixenet, el principal exportador a aquest país. Pel que fa al conjunt de les dades, Bonet ha valorat positivament el 2016 i ha remarcat com a principal repte de futur seguir internacionalitzant la marca Cava i potenciar la gamma Premium, que actualment suposa l'11,6% del total de les vendes fins arribar al 20%.
 
A l'hora de valorar les vendes de cava al mercat interior, que el 2016 van caure un 0,80% amb 86,1 milions d'ampolles, Pere Bonet ha destacat que el descens és menor del previst inicialment, que era d'un 3%, i que representa una clara recuperació respecte a les xifres dels anys 2012 i 2013 quan es van superar per poc els 81 milions d'ampolles venudes. Aquí, Bonet ha destacat que tot i estar encara lluny de les xifres del 2010, quan es van superar els 95 milions d'ampolles venudes, les vendes dels tres últims anys demostren que s'ha superat el pitjor de la crisi.

Sobre les exportacions, Bonet ha destacat que de les 235 empreses productores de la DO, el 62% ja són exportadores. Tot i que les vendes a la UE han baixat un 1,94% per la caiguda de les vendes a Alemanya i Anglaterra, el president de la DO ha posat en valor l'alça de les exportacions a països tercers, que han pujat gairebé un 10%, amb alces importants a mercats com els Estats Units, per exemple.

Sobre Alemanya, Bonet ha explicat que el descens de les vendes es fruït de l'alça de preus de Freixenet en els últims anys. Aquí, ha destacat que és un "mercat rígid als increments", però que la pujada de preus era necessària i que si això es tradueix en una caiguda circumstancial de les vendes cal acceptar-ho amb normalitat.

Un altre dels mercats que ha destacat Bonet és França, on les vendes de Cava l'any passat van arribar als 8,9 milions d'ampolles, un 20,7% més. Aquí, el president de la DO ha posat en valor el fet d'arribar a aquests volums de vendes a un productor com és el país veí on fins fa pocs anys les vendes eren molt petites.

Els 245 milions d'ampolles venudes l'any passat es van traduir en una facturació de 1079 milions d'euros, 59 més que el 2015 amb un preu mitjà per ampolla de 4,56 euros.

Vendes per segments

Les vendes del segment prèmium van créixer el 2016 un 0,66% arribant als 29,5 milions d'ampolles, el que representa un 12% del total. Bonet ha ressaltat la forta penetració del cava prèmium a països com Dinamarca (40,5%), Alemanya (31%), Suècia (33,5%), Bèlgica (15,4%) i el Japó (12%). Pere Bonet ha destacat que, junt amb la internacionalització de la marca, la major penetració del cava prèmium "és vital per a la consolidació de la marca Cava". Aquí, ha assenyalat que l'objectiu és que les vendes d'aquesta gamma arribin al 20% en un futur. "Hem de sortir a guanyar, no a empatar. La DO Cava té la capacitat i la qualitat per aconseguir-ho", ha reblat.

El cava tradicional ha augmentat les vendes un 0,4% el 2016 situant el volum total en 215.600.000 d'ampolles, el 88% del total. La seva evolució és idèntica tant en el mercat interior com en l'exterior amb un creixement del 0,39%. Bonet ha destacat com a dada interessant l'increment de les criances mitjanes del cava tradicional que, el 2016, van superar els 13,6 mesos.

Pel que fa al cava rosat, l'any passat va experimentar un increment del 2,68% amb 21,5 milions d'ampolles venudes gràcies a la bona acceptació entre joves i nous consumidors.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Es lliuren els distintius SICTED a empreses de l'Alt Penedès
Es lliuren els distintius SICTED a empreses de l'Alt Penedès

La regidora de Promoció Turística de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Dolors Rius, i el president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Sergi Vallès, han lliurat aquest matí  [ ... ]

Llegir més
El campus cinematogràfic Cinemadamare anul·la la seva estada a Vilafranca
El campus cinematogràfic Cinemadamare anul·la la seva estada a Vilafranca

Per motius logístics de darrera hora de l’organització, el campus cinematogràfic que havia d’acollir Vilafranca el proper mes de juliol queda suspès. El festival 2017 es realitzarà amb norm [ ... ]

Llegir més
S'obre a concurs l'explotació del bar del Casal Popular de Vilafranca
S'obre a concurs l'explotació del bar del Casal Popular de Vilafranca

Després de gairebé un any al capdavant del bar del Casal Popular, l’equip humà que gestiona La Barra del Casal Popular deixarà a inicis d’estiu la seva activitat a la seu de l'entitat vilafr [ ... ]

Llegir més
Olèrdola retrà homenatge aquest dissabte a Josep Raventós Valldosera, alcalde durant la segona Repúb...

Avui a les 12 del migdia, s’ha convocat al barri de Can Torres l’acte de “dignificació i restitució” de la figura de Josep Raventós Valldosera, alcalde d’Olèrdola durant la segona Repú [ ... ]

Llegir més
El Punt TIC Vilafranca Virtual inicia cursos de preparació ACTIC al juliol
El Punt TIC Vilafranca Virtual inicia cursos de preparació ACTIC al juliol

Des del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament  de Vilafranca, el Punt TIC Vilafranca Virtual inicia dos cursos intensius TIC per a la preparació de les persones per a la prova oficial [ ... ]

Llegir més
Creu Roja a l'Alt Penedès fa una crida a participar a la passejada solidària de l'11 de juny
Creu Roja a l'Alt Penedès fa una crida a participar a la passejada solidària de l'11 de juny

El diumenge 11 de juny es farà una passejada solidària a favor de la Creu Roja. Serà una ruta circular de 7 quilòmetres que passarà per Avinyó Nou, la Font de la Canya, i el Monestir de Sant S [ ... ]

Llegir més

El Cargol 941

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 22
Joan Fischer, Tomàs
Divendres dia 23
Zenó, Josep, Agripina
Dissabte dia 24
Joan Baptista
Diumenge dia 25
Pròsper, Guillem, Oròsia
Dilluns dia 26
Pelai, Joan, Pau, David, Perseveranda
Dimarts dia 27
Ciril, M.D. del Perpetu, Socors, Ladislau, Zoile
Dimecres dia 28
Ireneu, Pau I, Marcel·la

El santoral de l'any>