el cargol

Magazín del Penedès

Economia

La DO Cava va vendre 245,1 milions d'ampolles el 2016, un nou rècord històric

 
La DO Cava va vendre l'any passat 245,1 milions d'ampolles, un 0,42% més que el 2015, en el que suposa un nou màxim històric. Un volum de vendes que es va traduir en una facturació global de 1.079 milions d'euros, un 2,3% més. Les exportacions, que ja suposen dues terceres parts del total de les vendes, van créixer el 2016 un 1,10%. Tot i la caiguda de mercats clau com l'alemany (-14,1%) o l'anglès (-3,87%), la forta pujada de països com França (20,75%), el Japó (8,67%) i els Estats Units (7,65%), han assegurat que les vendes a tercers països hagin pujat un any més. Sobre el descens de vendes a Alemanya, que per primer cop s'ha vist superat per Bèlgica al capdavant dels països compradors, el president de la DO Cava, Pere Bonet, ha explicat que es justifica per la pujada de preus de Freixenet, el principal exportador a aquest país. Pel que fa al conjunt de les dades, Bonet ha valorat positivament el 2016 i ha remarcat com a principal repte de futur seguir internacionalitzant la marca Cava i potenciar la gamma Premium, que actualment suposa l'11,6% del total de les vendes fins arribar al 20%.
 
A l'hora de valorar les vendes de cava al mercat interior, que el 2016 van caure un 0,80% amb 86,1 milions d'ampolles, Pere Bonet ha destacat que el descens és menor del previst inicialment, que era d'un 3%, i que representa una clara recuperació respecte a les xifres dels anys 2012 i 2013 quan es van superar per poc els 81 milions d'ampolles venudes. Aquí, Bonet ha destacat que tot i estar encara lluny de les xifres del 2010, quan es van superar els 95 milions d'ampolles venudes, les vendes dels tres últims anys demostren que s'ha superat el pitjor de la crisi.

Sobre les exportacions, Bonet ha destacat que de les 235 empreses productores de la DO, el 62% ja són exportadores. Tot i que les vendes a la UE han baixat un 1,94% per la caiguda de les vendes a Alemanya i Anglaterra, el president de la DO ha posat en valor l'alça de les exportacions a països tercers, que han pujat gairebé un 10%, amb alces importants a mercats com els Estats Units, per exemple.

Sobre Alemanya, Bonet ha explicat que el descens de les vendes es fruït de l'alça de preus de Freixenet en els últims anys. Aquí, ha destacat que és un "mercat rígid als increments", però que la pujada de preus era necessària i que si això es tradueix en una caiguda circumstancial de les vendes cal acceptar-ho amb normalitat.

Un altre dels mercats que ha destacat Bonet és França, on les vendes de Cava l'any passat van arribar als 8,9 milions d'ampolles, un 20,7% més. Aquí, el president de la DO ha posat en valor el fet d'arribar a aquests volums de vendes a un productor com és el país veí on fins fa pocs anys les vendes eren molt petites.

Els 245 milions d'ampolles venudes l'any passat es van traduir en una facturació de 1079 milions d'euros, 59 més que el 2015 amb un preu mitjà per ampolla de 4,56 euros.

Vendes per segments

Les vendes del segment prèmium van créixer el 2016 un 0,66% arribant als 29,5 milions d'ampolles, el que representa un 12% del total. Bonet ha ressaltat la forta penetració del cava prèmium a països com Dinamarca (40,5%), Alemanya (31%), Suècia (33,5%), Bèlgica (15,4%) i el Japó (12%). Pere Bonet ha destacat que, junt amb la internacionalització de la marca, la major penetració del cava prèmium "és vital per a la consolidació de la marca Cava". Aquí, ha assenyalat que l'objectiu és que les vendes d'aquesta gamma arribin al 20% en un futur. "Hem de sortir a guanyar, no a empatar. La DO Cava té la capacitat i la qualitat per aconseguir-ho", ha reblat.

El cava tradicional ha augmentat les vendes un 0,4% el 2016 situant el volum total en 215.600.000 d'ampolles, el 88% del total. La seva evolució és idèntica tant en el mercat interior com en l'exterior amb un creixement del 0,39%. Bonet ha destacat com a dada interessant l'increment de les criances mitjanes del cava tradicional que, el 2016, van superar els 13,6 mesos.

Pel que fa al cava rosat, l'any passat va experimentar un increment del 2,68% amb 21,5 milions d'ampolles venudes gràcies a la bona acceptació entre joves i nous consumidors.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Un ferit lleu en l'incendi d'una cuina a Gelida

Un home va resultar ferit lleu ahir a la nit en l'incendi d'una cuina d'un pis situat a la tercera planta del número 1 del carrer del Sol de Gelida. Segons els Bombers de la Generalitat, el foc va co [ ... ]

Llegir més
Ginesta organitza una xerrada sobre nutrició durant els tractaments oncològics
Ginesta organitza una xerrada sobre nutrició durant els tractaments oncològics

El col·lectiu d'autoajuda per a dones amb càncer de pit Ginesta organitza pel proper divendres 5 de maig una xerrada a Vilafranca en la qual es donaran recomanacions dietètiques i nutricionals es [ ... ]

Llegir més
Vespre de jazz i poesia amb David Viñolas Trio a l'espai La Cisterna de Vilafranca
Vespre de jazz i poesia amb David Viñolas Trio a l'espai La Cisterna de Vilafranca

Aquest diumenge, a les 19h, l’espai La Cisterna de Vilafranca serà escenari d’un concert de jazz a càrrec del músic i bateria David Viñolas, que presentarà el seu treball més personal titu [ ... ]

Llegir més
Els alumnes d’Espiells triomfen al XIIè Wine Championship 2017 celebrat a Avize (Champagne)

Dos alumnes de l'escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, l'Edgar Galindo Toro i el Nil Font Forns, van participar del 19 al 21 d'abril de manera molt destacada en el XII [ ... ]

Llegir més
La llibreria l’Odissea organitza la jornada ‘Petit Sant Jordi’ per fer viure la diada als més petits...
La llibreria l’Odissea organitza la jornada ‘Petit Sant Jordi’ per fer viure la diada als més petits

Presentacions de llibres, tallers, manualitats, una tria especial de llibres infantils i l’opció de comprar els llibres amb descompte són alguns dels ingredients que la llibreria de l’Odissea  [ ... ]

Llegir més
El llibre "Emmanillats" es presenta dijous a Cal Figarot
El llibre

El proper dijous 20 d'abril a les 20:00h, es presentarà Emmanillats. Res no ha acabat, una novel·la negra escrita per Jordi López Daltell, que té com a rerefons principal el món casteller. La p [ ... ]

Llegir més

El Cargol 932

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 20
Sulpici, Oda
Divendres dia 21
Anselm, Silví
Dissabte dia 22
Caius, Soter, Agapit I
Diumenge dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert
Dilluns dia 24
Fidel, Gregori, Benet, Pere Ermengol
Dimarts dia 25
Marc, Ània, Calixta
Dimecres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina 

El santoral de l'any>